11. apr 2008

Päev muusikas - Lembetu ansamblist Loits

Päev muusikas - Lembetu ansamblist Loits
11.04.2008


Kahurmetalorkester Loits esitleb 10. aprillil Tallinnas Kinomajas värsket muusikavideot loole “Haavad uulitsal”, samuti lastakse ekraanile ringvaatefilm video tegemisest ning ansambel on kõigile saalimahtujatele lubanud ka üllatust. Lugu “Haavad uulitsal” ise ilmub bändi viimase plaadi “Must album” limiteeritud uue väljalaskega kaasa tuleval EP-l “Mustad laulud”. Oma päeva muusikas avab bändi juhtfiguur Lembetu.

Milline lugu on parim...

...kus sa ise kaasa oled teinud?

Hetkel kindlasti Loitsu “Haavad ­uulitsal”. Varasemast Loitsu “Metsavennad”. Õige atmosfäär, mitmetasandiline helidevall, kergelt avangardsed meloodiad, mõnusalt nihkes helipilt ja haarav rütmisektsioon – just see, mida ma ise teiste poolt valmistet raskemuusikas hindan.

...hommikune ärataja?

Oleneb hommikust. Kui on aega kauem voodis vedeleda (loe: mitte iial), siis paneks Depeche Mode’i “Violatori” või Ulveri “Shadows Of The Suni” nimelised plaadid masinas keerlema. Kui aga kohe oleks vaja voodist välja karata, siis Deicide’i “Deicide” või siis Mustaschi “Latest Version of the Truth”. Oleneb sellest, kui kiire on.

...kaasa vilistamiseks?

Mõni Untsakate lugu ehk. Millegipärast avastan ennast aeg-ajalt vaikselt “Jää vabaks, Eesti meri”-lugu vilistamas. Teate küll seda jäälõhkujate hümni.

...pidutsemiseks?

Turbonegro “Sell Your Body (to the Night)”. Tõmbab sekundiga käima.

...pohmelli ravimiseks?

Pohmelliga tavaliselt eiran muusikat. Vahel aga aitab väga halb ja jabur muusika. Töllu roudarite bussis leidub ikka sellist kraami, mis päeva päästab. Näiteks Niki “Äike, päike”.

...erootilise vibratsiooni looja?

Tiamati “Do You Dream of Me?” või siis ükstapuha mäherdune teine lugu plaadilt “Wildhoney”. Midagi nii ilusat pole suudetud metal-maailmas kunagi varem ega hiljem teha.

...mis kellelegi teisele ei meeldi?

Kogu Mayhemi “Ordo Ad Chao” album – plaat, mis on pälvinud ülinegatiivse vastukaja.

Pealtnäha kaootiline ja raskesti omastatava saundiga album peidab tegelikult endas väga palju. Kui juba korra konksu otsa jääd, tiritakse sind hämara maailma pimedaimatesse koobastesse. See kogemus on ühtviisi nii hirmutav kui ka jõudu andev ja inspi­reeriv. Olen kindel et kümne aasta pärast peetakse seda üheks olulisemaks ekstreem-metal-albumiks läbi ajaloo. Mayhem on taas kord ajast ees.

...mis sobiks su matustele?

Kahju, et Sven Kuntu must ette jõudis. Eriti Kurva Muusika Ansambel oleks olnud ideaalne valik.

...millist lugu sa vihkad?

Kurat, näed, ei tulegi ühtegi pähe. Enamjaolt ajab sitt muusika ja sitt sõnum lihtsalt naerma.

Kommentaare ei ole: